Splošni pogoji poslovanja

Spletno stran cistasreca.si upravlja podjetje Defacto IT internetne tehnologije Goran Krajačić s.p., Petišovci, Petišovska ulica 79, 9220 Lendava, Slovenija, E: info@cistasreca.si, TRR: Delavska hranilnica d. d. IBAN SI56 6100 0002 0005 821, * Davčna številka 21020728, Matična številka 8249687000, Reg. pri Okrožnem sodišču v Murski Soboti

Vrsta ponudbe Na spletni strani lahko obiskovalci kupijo izdelke kot so zapestnice in drugi nakit.  Izdelke pošlje ponudnik kupcem preko ponudnika Pošta Slovenije. Na tisti dan, ko je izdelek oddan na pošto, kupec dobi e-pošto z obvestilom, da je bil izdelek oddan na pošto.

Dostopnost informacij

Podjetje Defacto IT – Goran Krajačić s.p. Petišovska ulica 79 9220 Lendava se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovilo naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčna številka, številka vložka v registru),
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta in telefon),
 • način plačila in dostave,
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davek in morebitne druge dajatve,
 • dobavljivost izdelkov (rok za dostavo posamičnega izdelka)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka.

Postopek nakupa 

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …). V nadaljevanju se postopek naročila deli na tri dele:

 • Naročilo je bilo sprejeto

Po uspešni oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je bilo naročilo sprejeto. V sporočilu so tudi navodila za plačilo naročenega izdelka preko e-banke (v primeru, da je kupec izdelek že poravnal preko kreditne kartice ali Paypala so ta navodila samo informativna) in čaka na obdelavo.

 • Naročilo zaključeno in poslano

Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali mu piše na njegov e-naslov, če potrebuje več informacij za izvedbo naročila. Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. 

Pravica do odstopa od nakupa ali vračila blaga Fizične osebe lahko v zakonsko določenem roku po Zakonu o varstvu potrošnikov podjetju pisno sporočijo odstop od pogodbe in v skladu z zakonom vrnejo prejeto blago. Izdelki morajo biti obvezno nerabljeni in nepoškodovani, drugače ponudnik zavrne odstop od nakupa in vračilo kupnine. V primeru nakita to pomeni, da nakit ne sme biti poškodovan, uničen ali pokvarjen in mora biti v nespremenjeni količini. Ponudnik vrne kupnino (kupnina izdelka, zmanjšana za stroške dostave in morebitne druge stroške plačila, npr. provizije pri plačilu preko položnice, kreditne kartice, Paypala in podobnih plačilnih sredstev) najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in izpolnjevanju zgoraj omenjenih pogojev. Kupnina za vrnjene artikle bo nakazana na vaš transakcijski račun ali pa bo po dogovoru kupnina šteta kot dobropis pri naslednjem nakupu. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. 

Plačilo Ob potrditvi naročila kupec izbere želeno možnost plačila blaga:

 • Plačilo s kreditno kartico preko spleta.
 • Plačilo preko Paypala.
 • Plačilo preko predračuna ali spletne banke.

Najugodnejša in najhitrejša možnost plačila je preko predračuna, spletne banke ali kreditne kartice, kar priporoča tudi ponudnik. V primeru plačila preko spletne banke bodo vsi podatki za plačilo posredovani na vaš e-poštni naslov. Ti podatki so:

 • predmet naročila,
 • znesek naročila,
 • podatki ponudnika (številka TRR, podatki o podjetju ponudnika).

Kreditne kartice Sprejemamo plačila z najbolj uporabljenimi kreditnimi karticami Maestro, MasterCard in Visa. Procesiranje plačila je varno ter poteka preko procesnega centra Bankart. 

Dobavni rok in dostava Ponudnik bo izdelke oddal na pošto naslednji delovni dan. Dostava poteka preko Pošte Slovenije. V postopku naročila je možno izbrati dostavo tudi v paketomat ali bencinski servis. Čas dostave je odvisen od Pošte Slovenije. Običajno je že naslednji delovni dan, v roku treh dni pa so dostavljene praktično vse pošiljke. Pri naročilu lahko izberete ločeno naslov plačnika in naslov dostave. Kot naslov dostave lahko torej navedete poljubni naslov, kjer bo nekdo bolj verjetno doma v času dostave in bo izdelek (nakit) prevzel. V primeru, da vas ob prihodu poštarja (navadno dopoldne) ni, lahko pošiljko dvignete na najbližji enoti pošte. V kolikor pošiljke ne dvignete na enoti pošte v predrečenem roku, bo Pošta Slovenije poslala izdelek (nakit) nazaj ponudniku. Ob ponovnem pošiljanju se bodo kupcu zaračunali vsi stroški pošiljanja in obdelave naročila (ponovno pakiranje, ponovni odnos na pošto, beleženje v programih oddanih pošiljk). Če nakit ne prevzamete na enoti pošte, to ni upravičeno kot odstop od naročila in zahtevka za vračilo denarja. V tem primeru doplačate stroške pošiljanja in obdelave naročil in po prejemu teh stroškov vam ponudnik izdelek (nakit) ponovno pošlje. Ponudnik bo kupca preko e-pošte obvestil kateri dan je oddal naročen izdelek (nakit) na pošto. Tako da lahko kupec bolj predvidi poštno dostavo. 

Osebni prevzem Osebni prevzem izdelka (nakita) na sedežu podjetja ni mogoč. 

Cenik dostave Dostava za nakit in obdelavo naročila znaša, po redni ceni, 2,5 € z DDV. Na spletni strani se lahko kupec vpiše v obrazec za pridobitev kode za akcijsko znižanje cene dostave, v kolikor je takšna akcija trenutno veljavna. Za dostavo v tujino se obračunajo dejanski stroški poštnine po ceniku Pošte Slovenije ne glede na vrednost nakupa. Cenik lahko preverite tukaj (link: https://www.posta.si/zasebno-site/Documents/Ceniki/Cenik-postnih-storitev-mednarodni-promet.pdf

Veljavnost ponudbe Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so prikazane neto, DDV je prikazan posebej. Kupec plača skupno ceno, ki vključuje DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni prodajalni na cistasreca.si ter se lahko razlikujejo od rednih cen na drugih prodajnih mestih. Slike so lahko le simbolične in ne odražajo vedno v celoti realnega stanja. Podjetje Defacto IT – Goran Krajačić s.p. ima pravico spremeniti cene, če so bile le-te napačno vnesene v bazo spletne prodajalne. O tem mora predhodno obvestiti stranko, ki je ponudbo že naročila ali plačala in se dogovoriti o poteku naročila. 

Razprodane knjige V primerih povišanega povpraševanja se lahko zgodi, da je izdelek razprodan, a na spletni strani to še ni zavedeno. V takih primerih vas bomo o tem obvestili takoj, ko bo mogoče in podali informacijo o roku dobave. Vljudno prosimo za razumevanje. 

Varnost Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. 

Arhiviranje pogodb Pogodba o spletnem nakupu je trajno shranjena pri podjetju, ki je tudi izdalo račun. 

Komunikacija Z uporabnikom sme podjetje, ki upravlja spletno trgovino Defacto IT – Goran Krajačić s.p., stopiti v stik preko komunikacijskih sredstev na daljavo, če je to potrebno in kupec temu ne nasprotuje. 

Oglasna elektronska sporočila V skladu z ZVOP1 in GDPR lahko ponudnik kupcem katerekoli ponudbe pošlje dodatne informacije o svoji ponudbi. V primeru kupcev namreč ni potrebno dodatno soglasje za pošiljanje informacij ali ponudbe. Obiskovalci spletne strani cistasreca.si, ki ne kupijo nobenega izdelka pa se lahko naročijo na prejemanje e-novic pri katerih se lahko strinjajo s prejemanjem informacij ali ponudbe ponudnika. Informacije ali ponudba se bo nanašala na področje (digitalnega) marketinga in prodaje. Vsako e-poštno sporočilo vsebuje link za odjavo od prejemanja e-sporočil. Odjava se zgodi samo iz ene baze prejemnikov sporočil. V kolikor se je oseba prijavila na prejemanje sporočil preko različnih obrazcev (npr. e-novice; e-knjiga, koda za popust itd.) bo še vedno ostala v bazi prejemnikov e-sporočil. 

Zasebnost Podjetje Defacto IT – Goran Krajačić s.p. se kot upravitelj spletnega portala cistasreca.si zavezuje k skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki strank, v skladu z veljavnimi zakoni v Republiki Sloveniji. Podjetje Defacto IT – Goran Krajačić s.p. se zavezuje, da osebnih podatkov strank in morebitnih drugih podatkov (zgodovine naročil) ne bo posredovala tretji osebi. Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrdilom nakupa dovoljujete, da Defacto IT – Goran Krajačić s.p. vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki, in vam ob tem zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01). 

Kodeks ravnanja po ZEPT Podjetje Defacto IT – Goran Krajačić s.p. posluje v skladu z zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi, dostopnimi na: http://www.mg.gov.si/index.php?id=11486 

Odgovornost podjetja za stvarne napake Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu v zakonsko določenem roku po Zakonu o varstvu potrošnikov. Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovi zahtevi. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku odgovor v pisni obliki. 

Pritožbe Defacto IT – Goran Krajačić s.p., upravitelj spletne trgovine cistasreca.si, mora kupcu omogočiti pritožbo po različnih komunikacijskih tokovih (npr. po pošti, e-pošti) in ga/jo vseskozi obveščati o statusu pritožbe. V interesu podjetja je, da se vse pritožbe in morebitni spori rešujejo izvensodno, a vselej v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in drugimi, v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni. Če stranka in podjetje spora ne moreta rešiti sporazumno, je za reševanje le-tega pristojno Okrožno sodišče v Murski Soboti. Skladno z zakonskimi normativi Defacto IT – Goran Krajačić s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), v skladu s 4. odstavkom 32. člena ZlsRPS pa objavljamo povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL   Veljavni naslov za pritožbe Defacto IT – Goran Krajačić s.p. Petišovci, Petišovska ulica 78 9220 Lendava Slovenija E: info@cistasreca.si